Senaste nytt

2 st Total Hopeföl 2016

2015-09-25
Yes! Både Vilja och Werdandi är dräktiga på 120 dar.
I slutet av mars kommer Viljas föl och i slutet av 
april kommer Dandis föl. Vi hoppas att allt går som det ska och
ser såklart fram emot 2 st föl efter denna fina herre


GT, vila i frid.

2013-08-13

De evigt gröna ängarna har fått en till ängel till sig. Vi hoppas att GT nu får springa och busa med kompisar utan att ha ont och vi sänder en tanke till ägaren Helena Svanberg.

En stjärna är född!

 

2013-05-10 föddes en vacker tjej med stammen Bellagio-Rubinrot hos oss.
En sötare tjej får man leta efter =)
SP Venus, välkommen till världen.

 

Välkommen Dellie och Wilma

Vi hälsar söta ponny Amazing Delight och Wilma med familj välkomna till oss.

Dubbelt firande

 

 

2012-07-06
Dubbelt firande idag.
Lilleman Sigge blir 1 månad idag och Vilja har konstaterats dräktig igen.
Denna gång med Dionysos.

Sigge har fötts


Så här gick sagan om SP´s Secret Son till =).

Sommaren 2011 betäckte vi Vilja med Sohn der Sonne. 16 dar=ok, 30 dar=ok, 90dar = inte ok. Vilja hade resorberat och det faktum att vi skulle bli utan föl 2012 kändes trist. Oroligt att inte veta om det var för att Vilja inte mådde bra eller om det var kombinationen Vilja-Sohn der Sonne eller om det var fel på fostret helt enkelt. Jaja, bara att bita ihop och betäcka i april 2012. Våren detta år kommer väl ingen att komma ihåg som något postivt då vi pratar väder, så någon brunst hade vi inte sett då vårkänslorna lyste med sin frånvaro.  Patrik begav sig till seminstationen med Vilja för att kolla hur det låg till. Resultatet var ingen brunst i sikte. Men då vi bor granne med seminstationen, så gick vi och kollade ett par dar senare igen. Vetr kände och kollade i Vilja och såg konfunderad ut.
-Hur går det? frågade Patrik
- Ja, sa vetr, jag ser inte livmodern och ...det rör sig därinne!!

Gissa om vi tappade hakan och kände att det kan inte vara sant. Men visst kunde det det. Blodprovet hade visat fel och snart skulle vi få ett föl iallafall. Viljas mage hade ändrat form och var mer hängande än tidigare och nu förstod vi varför. Magen exploderade de sista 5 veckorna och Vilja var jättefin i hullet i övrigt. Ifjol, då hon väntade Lilja, var hon rent ut sagt fet och mådde inte bra av det så denna vinter hade vi vart noga med att inte överfodra henne, spec då hon ändå inte var dräktig;-)

Nationaldagen till ära kom han då, den stora överraskningen. Patrik var och hopptävlade på Bodens Ridklubb och gick hem med Sisco mellan klasserna och ringer mig på tävlingsplatsen
- Du måste komma, det ligger ett föl i hagen!
Det har aldrig gått så fort att ta sig till fots från klubben och hem som då. Och ute i hagen, i leran, i regn, låg det en liten hingst, Alldelens frusen och blöt välkomnades han till världen av gårdens andra hästar som var ute i samma hage och hagarna brevid.
En sötare liten kille får man leta efter. Och efter en lite tuff start i livet var han, efter ca ett dygn, pigg och alert och redo att ge sig ut i hagen. Han var ca 106 cm då han föddes.
På bilden 3 v.

  

En fosterblåsa


2012-06-05 
Eftersom det var tvillingar fick veterinären klämma bort det ena och nu har två fölblåsor
blivit en =)) så nu hoppas vi på bra 30 dagars koll.