Oldenbuger

Winthon
2004 - 2008

Wind Dancer         Lomber         Astor

Ägare: Stall Pikeur
 
 

Winthon - en underbar individ som är positiv, arbetsvillig och lättlärd. Han kom 3:a (av 43 st) i tyskt fölschampionat med bl.a. 9,5 på typen samt 8,2 på gången. Han kom till Sverige i december 2004 och visades som ettårig hingst på unghästbedömning i augusti 2005 med Klass 1 som resultat.

Wind Dancer (fader) räknas trots sin unga ålder som stämpelhingst och har redan ett stort antal godkända hingstar, fölschampionatsvinnare och dessutom 2005 års Miss Mecklenburg som avkommor. Han fick vid hingstpremiering i Redefin (november 2006), som yngste hingst någonsin (9 år), sin elitutmärkelse för utmärkt förärvning.

Winthon förolyckades den 2 juli så illa att han inte kunde leva vidare. Vi lyser frid över hans minne.

 

Winthon Wind Dancer Weltruhm Weltmeyer World Cup I
Anka
Navarina Nevado xx
Seeluft
Arabel Argentan Absatz
Worms
Windroeschen Widerhall
Denver
Larkise Lomber Lanthan Lombard
Sturmdirndl
Shalamar Saloniki
Winke
Arkise Astor Adept
Sudistin
Markise I Markus
Flimmersteinerin

 


Winthon

 

 

 

Löshoppar superbra med största glädje och rör sig med en gång utöver det vanliga. Winthon är grundinriden och deltog i 3-årstest maj 2007 med hoppdiplom (47 poäng) samt klass 1 i dressyr (45 poäng) som resultat.

Under våren har vi äntligen kommit igång med vidareutbildningen, som vi ligger efter med, eftersom han haft mugg i 7 månader och han inte har kunnat ridas. Nu blir det mest uteritter kombinerat med ridhusbesök någon gång då och då. Lösgalopp tillsammans med Sisco i ridhuset är en populärt aktivitet.