Stall Pikeurs Lilja (SWB)
2011

e.Hohenstaufen II         u.Vilja         ue.Saigon (ex Swingo)

Ägare: Stall Pikeur
 

Info Lilja

2011-12-10 flyttade Lilja upp till grannen för att gå med 3 andra stoföl födda -11. Hon var väldigt skärrad och ville hem till mamma genast så hon plöjde hagen och sprang hem. Men efter lite fix i hagen då dom inte kunde gå annat än i en mindre hage tills hon lugnat, sig så gick det bra. Efter några dagar var hon mycket lugnare och efter några veckor öppnades hela stora hagen upp och efterhand tordes dem ge sig ut för bus och spring. Vi ser dem från vardagsrummet så det känns som att hon är hemma på riktigt :-) Har blivit vaccinerad och det utan problem, sköter sig suveränt!

 Längtar tills det blir dags för lite mer hanstering. Lastträning och promenader står på listan.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nu har Lilja hunnit bli fyra måndader och hon växer så det knakar.
Hon var 106 cm vid födseln.
Vid två måndader 124 cm.
Vid tre månader 132 cm.
Vid fyra månader 134 cm. Just nu väldigt överbyggd. Ser ut som hon står i nerförsbacke=)

Hon är en underbar individ som älskar morötter, älskar att pussas, få massage och att bli kliad. När hovarna ska verkas står hon still som att hon aldrig gjort annat. Att spola av den lerinpackade kroppen och geggiga benen är sånt som man gör, tycker hon och står snällt helt stilla i spolspiltan.
Under höstens envisa regnande har täcke åkt på några dagar och det reagerar hon inte på överhuvudtaget.
Har lasttränat henne och Vilja och båda var inne på ca 3 min.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Häpna men otroligt stolta blev vi då vår första egna uppfödning gick och vann regionala fölchampionatet 2011-08-27.
Att det var spännande på Bodens Ridklubb där bedömningen ägde rum är självklart men hon skötte sig suveränt. Med en mamma som är lugnet själv så har hon bra gener att brås på.
Domaren uttryckte också sitt gillande av Vilja genom att säga
-Vilken fantastiskt mamma ni har, när hon tittade på Vilja.
Vi gick vidare till finalen med 3 andra.
Fick komma in igen med dom andra och efter att ha fått vandra runt i manegen varv på varv så sa dom äntligen.
-Då kan ni göra halt.
Att vi då var nervösa är ingen överdrift. Nr fyra ropades upp. nr tre ropades upp. Då stod det mellan Lilja och ett hingstföl.
Vinnare är klassens enda sto Stall Pikeurs Lilja.
Efter gjädjetårar, gratulationer och fotografering gick vi stolta hem till gården tvärs över vägen
(2 min promenad till tävlingsplasen är inte dumt =)). Efter att knoppar tagits bort, äpplen käkats av en hungrig Vilja leddes de ut i hagen igen och rullade sig snabbt i leran för att få bort allt löljigt som husse och matte hade fixat dit på morgonen.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

27-e maj kl 05.30 ringde klockan den fjärde natten med fölvak. När jag kollade datorn 05.00 stod Vilja upp som vanligt och inget ovanligt hände. Jag somnade om och vaknade 30 min senare och då var det två hästar i boxen. Rusade ut till stallet och där låg en vacker liten tjej med en stor vit stjärn och tre halvstrumpor. Vilja tvättade henne och tog hand om henne på bästa sätt.
Fölisen ställde sig upp på skakiga ben efter ca 30 min. Långa ben med kraftiga leder.

Hon har bra psyke. Vi hade grimma på första dagen, hon är nyfiken på allt, har fått kroppen duschad, då det var väldigt varmt en dag, och det gjordes utan problem, benen spolade en annan dag då regnet öst ner. Att få massage av en skön borste gillas skarpt och då är hon snabbt där och vill ge massage till den som pysslar med henne men med hennes tänder så vi har avstått från den snälla gest.

Vi hade tidigare funderat på namnet Lilja och så får det bli.
Planerar att visa henne på fölchampionat 27 aug 2011.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Stall Pikeurs Lilja är född.