Picasso
2004

Saigon (ex Swingo)         National Zenith xx         Torbolt

Ägare: Stall Pikeur
 
 

Visad vid fölbesiktning i Önnestad.
Klass 1.

 

Picasso

2011-11-14 fick Picasso galoppera iväg till dem evigt gröna ängarna. En sådan hästkompis med otrolig peronsonlighet kommer vi nog aldrig få igen. Han utvecklades positivt till dess att han helt oförhappandes blev jättehalt 30 jan -11. Efter lång tid med undersöknigar, en massa rtg, byte av skor, sulor, behandlingar mm hittade vi kissing spines i ryggen. Vi behandlade en inflammation som blev bättre en kort kort tid men sedan blev han mer halt för att sedan få ont i ryggen även under palpering, som han inte visat tidigare.

PICASSO kom till oss 27 februari 2009. En stor men lätt kille på dryga 170.
Picasso fick hans första placering 3-a av 26 st den 6 mars 2010 i L:C2. Årets första tävling och den placeringen kändes super bra. Han var ändå lite spänd och förvånad varför det såg annorlunda ut i hans vanliga ridhus (hemmatävlingar). Framgångarna på tävlingbanan fortsatte 2010. 10 placeringar på 16 starter var väl godkänt då han oftast var yngst i startfältet dessutom. Hans glädje över att  tävla och att få visa upp sig går inte att ta fel på. Han måste lära sig att hejda sig lite men hellre en glad och lycklig häst än en som inte vill alls:-)

Tränare regelbundet för tränare i dressyr. Hoppningen har också tagit fart och det har gått jättebra. Kanske blir det någon liten hopptävling under våren 2011.
Enkla byten. förvänd glp och ryggning tränas nu 2011. I hagen är han kung och en täckesmarodör hmmm......