Vilja (SWB)
2004 - 2020

Saigon (ex Swingo)         Napoleon         Optimist

Ägare: Stall Pikeur
 

Vilja

Tyvärr så visade 90 dagars testet att Vilja resorberat och inget fostrer fanns kvar. Jättetråkigt tycker vi men då det antagligen var något fel på fostret så var det antagligen det bästa. Vi ger Vilja ett viloår och betäcker igen till våren 2012.

Vilja betäcktes i slutet på juni-11 med Sohn der Sonne från Tullstorp. Både 16 dagars och 30 dagars testen var positivt.


Info från Tullstorp
Sohn der Sonne är en ädel, långlinjerad hingst med uttrycksfullt huvud, lång hals, hög lång manke, smal bringa och bål, liggande bogar och plant kors. Omdöme gångarter: Ren, avspänd, aktiv skritt. Mycket lätt, taktmässig, elastisk, välbalanserad trav. Lätt, energisk reglerbar galopp med bra balans. Känslig med lätta gångarter i bra balans och god ridbarhet. (8,0 - 9,0 - 8,5) Testryttarna gav 9-9 med bl.a. omdömena: Mycket trevlig, mjuk att sitta på, fin mun. Galoppen ger en bra känsla, i uppförsbacke. Underbar karaktär, är koncentrerad på ryttaren. Goda gångarter, taktiska och välbalanserade. En häst för den stora sporten. Mödernelinjen har lämnat flera godkända hingstar och moder, mormor och mormorsmor är alla statspremieston. Fadern Sir Donnerhall är e. Sandro Hit - Donnerhall, en fantastisk kombination av tyskt dressyrblod. Sir Donnerhall har 23 godkända söner i Tyskland, avelsindex dressyr 171 och är en av Tysklands mest populära hingstar.                                                                                                                                 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2011-05-30
Vilja blev mamma till Stall Pikeurs Lijlja den 27-e maj 2011. Ett jättefint stoföl som kom ut då matte och husse låg och sov. Ett välskapå stoföl med en vacker stjärn mitt i pannan. Att fölet var hennes gick inte att ta mniste på då hon höll noga koll på den som närmade sig fölboxen. Allt gick jättebra.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Villja köpte vi till Stall Pikeur maj 2010 som vårt avelssto. En dam med ett hjärta av guld. Halvyskon med vår Picasso som också har Saigon som pappa. Vilja älskar att sova ute. Blir inte glad då vi kommer för att ta in henne. Älskar att bli ompysslad en stund  men sen vill hon ut igen :-)

Hon är ca 175 i manken men lika snäll som stor. Skulle gärna ta med henne in i soffan men...
Hon har fått ett föl hos den tidigare ägaren 2009. Fölet, en vallack, är efter Belamoure som rids och tävlas av Susanne Gielen. Föelt fick klass 1 48 poäng på fölvisning.

Juni 2010 blev Vilja dräktig med hingsten Hoenstaufen II 1160 som står på Tullstorp. Väntas föla 18 maj 2011.

Hoenstaufen II eller Harry som han kallas var bruksprovssegrare i dressyr 2008. Han är en ädel, elegant, välproportionerlig hingst med vackert huvud, välformad välansatt hals, bra bogparti med gott djup och välformat långt kors. Omdöme gångarter (10-8-9): skritten är ren, aktiv, avspänd, elastisk och välbalanserad. Traven och galoppen är mycket taktmässig, lätt och välbalanserad och reglerbar. Galoppen är taktmässig och lätt. Mycket tilltalande hingst med lätthet och harmoni. Testryttarnas omdömen (9-10, 9-9): ger en mycket bra känsla, rak och känslig för hjälperna. Gör alltid sitt bästa. Mycket trevligt temperament. Bra rytm. Mycket välriden häst, bra på hjälperna. Gör ett mycket bra jobb. Skritten och galoppen är mycket bra.
Hohenstaufen II segrade både i 3-årschampio-natet 2007 och i 4-årschampionatet 2008. Under 2009 segrade Hohenstaufen II i Scandinavian Open, han var finalhäst i unghäst-VM samt vann 'Champion of the Winners' under Globen Horse Show.
Han har en mycket intressant stam med både dressyr-, hopp- och fälttävlansavkommor på mödernesidan. Fadern Hohenstein är elithingst och blev årets Trakehnerhingst 2002 i Tyskland. Han har 22 godkända söner, bl.a. bruksprovssegrarna His Highness och Hochadel. Hohenstein har över 70 segrar och placeringar upp t.o.m. Grand Prix dressyr. Modern Langata´s Dame är statspremiesto, har gjort Stutenprüfung med mycket goda resultat. Hon är moder till godkända hingsten Hohenstaufen I (Prämienhengst) som är både Europa- och tysk mästare YR dressyr 2007 samt Ramila, Stutenprüfung 10 i hoppning (exp. Kanada). Mormodern Pik Dame är Bundessegrare 1990 och har lämnat både godkända hingstar och Grand Prix-hästar i dressyr.

Det ska bli jättespännande och få föl och vi håller alla tummar vi har för att allt ska gå bra.