Mecklenburger

Sisco Hit
2006 - 2015

Sancisco         Wind Dancer         Traunstein

Ägare: Stall Pikeur
 
 

Sisco Hit kom delad 6:a (av 37 st) i Kempke Hof:s dressyrfölschampionat, med bl.a. 9,0 på typen och 8,0 på trav och 8,5 på galopp. Han kom till Sverige i december 2006.

Sancisco (fader) är testvinnare i både 30- och 70-dagarsprov och redan framgångsrik i medelsvår klass (5 år). Han nominerades som en av 3 hingstar till utmärkelsen för "Årets bästa fölårgång 2006" i Oldenburgerförbundet. Debuten som avelshingst var fantastisk som mest övertygande fadershingst av elitföl i Mecklenburg. Hans avkommor ärver hans morderna typ och exceptionella gång.

Wind Dancer (morfar) räknas trots sin unga ålder som stämpelhingst och har redan ett stort antal godkända hingstar, fölschampionatsvinnare och dessutom 2005 års Miss Mecklenburg som avkommor. Han fick vid hingstpremiering i Redefin (november 2006), som yngste hingst någonsin (9 år), sin elitutmärkelse för utmärkt förärvning.

Sisco Hit Sancisco Sandro Hit Sandro Song Sandro
Antenne II
Loretta Ramino
Lassie
Roesenfee Rohdiamant Rubinstein I
Elektia V
Fauna Grundstein
Flora
Wesley Wind Dancer Weltruhm Weltmeyer
Navarina
Arabel Argentan
Windroeschen
Tropica Traunstein Traumgeist xx
Serpentine
Grenada Grenadier
Cavalkade

 


Sisco Hit

Nu har Sisco blivit "stor häst" (5 år) och det känns superbra att vara igång med honom. Han är väldigt ambitiös och han har svårt för att säga till då han är trött så det blir ryttaren som får säga till att nu är det dags för vila. Han har lätt för sig men blir fortfarande ivrig i galoppfattningarna och avbrotten så det är målet att få det att sitta bättre.
Han har haft lite problem med hakar i munnen som kommer ofta då han fibblar en del med bettet. Byte av bett och "tandläkare" gör saken bättre.
Det blev en första dressyrstart på bortaplan i maj 2011 i Råneå bara för att åka och titta på hur det var på tävlingsplatsen. Det gick jättebra och trots att han spände sig inne på banan så var det inga dumheter och han skötte sig superbra vid uppstallningen och på framridningen.

Hoppning älskar han. Han hoppades in av Malin Degerman och har under senvåren och hösten hoppats av Patrik.  Mycket bra teknik och han visar stor gjädje över att få hoppa. Målet är att komma ut på hopptävlingsbanan våren -12.

Pga ägarens ridförbud under sommaren/hästen -11 så har det stått still i dressyren. Det har blivit hoppning och skogsridning. Vi hoppas och tror att han tar igen det under vårterminen då han får fortsätta både i dressyr och hopp.